In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.

Er is geen macht, noch kracht dan die van Allah.

.

Jouw mening telt!

Je kan er niet omheen: de verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan. Op 12 september 2012 om precies te zijn. Met deze verkiezingen worden de zetels (aantal plekken) in de Tweede Kamer verdeeld onder de partijen. Dit worden vervolgens de partijen die het land gaan regeren. De regering.

Maar hoe sta jij hier tegenover? Volg je elk debat op tv, of heb je juist alle heisa geprobeerd te negeren? Vind je het superbelangrijk dat de juiste mensen gekozen worden, of denk je juist dat het niks uitmaakt?
Wat is jouw mening ten opzichte van de regering, de verkiezingen en.. het stemmen!



Als je ouder dan 18 bent, dan mag je ook daadwerkelijk stemmen. Maar misschien is dit wel de eerste keer dat je een stempas ontvang. Het hele stemgebeuren kan dan wel onwenning aanvoelen, je hebt immers nog nooit gestemd en:
  • Je weet misschien niet waarom je zou gaan stemmen
  • Je weet misschien niet op wie je moet gaan stemmen
  • Je weet misschien niet hoe je moet gaan stemmen
WAAROM STEMMEN?
Stemmen is een manier om je mening kenbaar te maken en waar iets mee gedaan kan worden. Het draagt immers bij aan de verdeling van de zetels in de Tweede Kamer. De partij die jij steunt kan zo (meer) zetels krijgen, en je kan ook andere partijen op deze manier tegenhouden om nog groter te worden.
Hoe groter de partij is waar jij op hebt gestemd, hoe meer zij in te brengen hebben in hoe het land geregeerd moet worden. Dit gaat ook over keuzes die van invloed zijn op jou.
En stemmen is een recht dat niet iedereen op de wereld heeft. Het is een kostbaar recht, waar vele anderen voor vechten en bereid zijn om voor te sterven.

Onder moslims blijft het een discussiepunt of er wel of niet gestemd mag worden door moslims in een niet-Islamitisch land, in een niet-Islamitisch systeem. Zoals stemmen een recht is, is ook het niet-stemmen een recht. En kies je ervoor om niet te stemmen vanwege een Islamitisch standpunt, dan heeft iedereen dat ook te respecteren. Want ook dat is een mening die telt.

Laat de keuze om wel of niet te gaan stemmen een weloverwogen keuze zijn!

OP WIE STEMMEN?
Zo veel partijen, zo veel kandidaten en maar ongeveer 6 personen die je steeds op tv ziet. De ene keer ben je het eens met de een, dan weer met de ander.. wie moet je kiezen? Dit is een vraag die een groot deel van de mensen bezighoudt.

Om je hierbij te helpen is er de stemwijzer, die kun je als hulpmiddel gebruiken en daar kun je ook per standpunt bekijken wat de partijen erover te zeggen hebben. Het invullen van de stemwijzer duurt ongeveer 10 minuten.


Op de website van Wij Blijven Hier zijn een aantal artikelen verschenen, speciaal bedoeld om moslims te helpen om een keuze te maken.

 * Tweede Kamerverkiezingen 2012 & Islam:

Blijf hun site in de gaten houden voor nieuwe verkiezingsgerelateerde artikelen.

Laat je voldoende informeren, weet waar je voor kiest!

HOE STEMMEN?
Dit stuk lijkt misschien overbodig, maar als je voor het eerst gaat stemmen, dan is het belangrijk dat je niks over hoofd ziet. Volg daarom deze stappenplan:

* kies van te voren een partij
* bekijk thuis de kandidatenlijst en maak alvast een keuze

Zelf stemmen:
* neem je identiteitsbewijs mee (ID-kaart/paspoort/rijbewijs)
* neem je stempas mee
* ga naar dichtsbijzijnde stemloket - adres staat op stempas. Wil je in een ander stemloket in je gemeente stemmen, dan mag dat ook.
* meld je aan
* ga in je eentje de stemhok in, je mag niet met meerdere personen. Dat zou je stem zelfs ongeldig kunnen maken!
* zoek op het stembiljet de persoon die je thuis al hd gekozen, en kleur het rondje ernaast rood.
* vouw het stembiljet en doe het in de bus.

Een ander laten stemmen:
* maak een kopie van je identiteitsbewijs (ID-kaart/paspoort/rijbewijs)
* vul op de achterkant van je stempas in wie er mag stemmen voor jou. Vergeet je handtekening niet, zet deze op de juiste plek!
* geef je stempas aan de ander, hij/zij moet dit óók ondertekenen.
* geef de kopie van je identiteitsbewijs aan de ander
* hij/zij moet deze twee dingen namens jou meenemen naar het stemlokaal

12 september 2012 - Landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

..De Mark Quotes..

...Aan het laden...Even geduld a.u.b.